Blytung förlust på Jernvallen

Då var höstsäsongen igång, tyvärr började den på sämsta tänkbara sätt! Det var tänkt att vi skulle utnyttja deras, en aning sega backlinje med mycket djupledsbollar. Något det dessvärre inte blev ett dugg av.

Spelet i första halvlek böljar väldigt mycket fram och tillbaka, vi börjar bäst och Parling får ett inspel in i boxen när bara minuten är spelad, ett bra avslut men en ännu bättre räddning av den storväxte Tim Markström i hemmalagets mål. Anmärkningsvärt är att Sandviken inte har en enda het målchans under hela matchen, ändå gör dom 2 i första halvlek! Det första är ett självmål, 90% av alla självmål som görs brukar oftast vara snygga, så även detta. Jossa blir lite stressad när deras forward pressar honom, han bestämmer sig att spela hem. Samtidigt har målvakten för dagen, Tobias "Le Model" Skärberg har bestämt sig för att ta ett par steg ut från mål blir hemåtpassen till en vacker & retsam lobb över en överraskande Skärberg in i mål! 1-0 kändes oerhört surt i det läget! 2-0 är ännu värre, regelvidrigt skulle jag vilja kalla det! Deras högerytter har bollen på kanten och lyckas fiffla bollen över linjen. Dock är det inget linjemannen, som stod 2 meter ifrån lägger märke till då han istället viftar med flaggan för en fruktansvärt tveksam frispark till Sandviken en sekund senare! Frisparken är bra slagen, men någon lyckas nicka bollen mot straffområdet. Där står en rödtröja och nickar tillbaka bollen till en solklart offsidestående sandvikare som enkelt placerar bollen i mål! Även Sandvikens spelare erkände att det var offside samtidigt som de firade målet! Mycket gnäll av mig nu, jag vet! Men tråkigt när det ska avgöras på sådant!

2-0 i halvtid gjorde att Parling funderade om "När faan vi ska börja spela fotboll". Lite bättre blir det i 2:a, dock inte tillräckligt! Vi tar tag i taktpinnen direkt och har mycket boll! Vi reducerar nångång runt 70 spelade minuter genom ett väldigt snyggt solomål av massagekällen! Vi vaskar fram hörnor, och farliga frisparkslägen i jakt på kvittering. Tyvärr vill inte bollen in samtidigt som klockan i rasande fart tickar framåt. 2-1 står sig till Sandviken som blir så glada att dom gör kullerbyttor på planen, tjiho!

Gratulationer till Sandviken som får en bra start på hösten, dessvärre på våran bekostnad! Vi får ta nya tag nästa helg, då återigen borta mot Enköping! Tack till de 50-60 tal SIF-anhängare som trotsade det ruskiga vädret och tog sig till bandystaden för att stötta oss!