Välbehövlig seger mot Hudik

Senaste trepoängaren var för sex matcher sedan, just mot Hudiksvall. Då med 2-0, idag skrevs siffrorna till 1-0. Och jag vet varför vi vann, för första gången denna säsong slapp vi åka med den lilla, varma, äckliga bussen med 12 platser. Efter en miss hos Gimo Bussresor fick vi lyckligtvis en storbuss, där har vi segerreceptet.

Matchen spelas på Glysisvallen, en välskött och stor idrottsanläggning. Dessutom i strålande solsken. Vi börjar mycket bra och skapar flera bra målchanser inom de första 15 minutrarna. Den bästa är när Björn slår ett inlägg från vänsterkanten där jag bara ska sätta bredsidan till, bollen smiter dock under foten (klubban i isen!!!) och Robin når bollen som smitit förbi alla i straffområdet men han får avslutet över. Sista 30 tar Hudik över totalt då vi blir lite vilsna och inte får några längre anfall. Strömming gör ett par avgörande räddningar och ser till att 0-0 står sig till paus!

Under paussnacket taggar vi till och säger att nu är det fan dags att ta tre poäng, och det visar sig tydligt att vi är mer på tårna i andra. Hudik har inte mycket att säga till om, när dom väl kommer framåt avstyr vi det med säkerhet! I den 68:e får vi äntligen utdelning efter allt slit. Erik I kommer runt på högerkanten och drar ett tidigt inlägg/skott som går förbi alla i straffområdet, utom Källen! Källen kommer med full fart och drar en hård bredsida med vänstern mellan Hudik-keeperns ben! Ett vilt målfirande utbryter, flashbacks till 1-0 målet hemma mot Norrtälje förra året är ett faktum. Jag springer mot Käll som är på väg mot Hugge & C:o som sitter med båttutorna i högsta hugg, sliter ner han och slänger mig på han och inväntar de andra. Vi skriker varandra i örat i flera minuter känns det som, en mycket trevlig jubelhög som borde användas vid varenda mål! Efter målet får Hudik liite mer press på oss. Men inget som blir allvarligt!

En mycket skön seger nu när serien återigen är alldeles för jämn! Tack till de tappra supportrarna som återigen åker mången mil för att stötta!