1-1 mot GUSK!

Cirka 350 personer allt som allt hade tagit sig ut till den idylliska idrottsplatsen heden för att se derbyt mellan oss i SIF och GUSK. En skön fredagkväll i augusti och Strömsberg skulle ta 3 poäng, så blev inte fallet.

Vi håller dock i taktpinnen första 15-20 minutrarna, Parling har den första heta chansen efter ett inlägg av Micro från högerkanten. Parling får backa lite för att komma åt bollen och nickar den oturligt nog i stolpen. Efter det händer något, Gusk tar över när vi tappar lite i positionerna. Deras mittfältspar, Kim Skoglund och Niklas Thor gör som vanligt ett jättejobb på mitten. Kampar och sliter, hoppar och drar, springer och snackar. Tränaren Ramin lär vara nöjd med dessa två på mitten, jag skulle vilja kalla de två bland topp 4 bästa mittfältarna i serien, dom är nästintill äckliga att möta! Med det menar jag inte att vårat mittfält är dåliga, men ger man dom två minsta centimetern till godo kommer dom förbi väldigt lätt!

Dock skapar inte GUSK några speciella farligheter i första förutom ett långskott av Elon folkesson som tar i stolpen. I minut 17 slår Simon (?) en långboll mot Björn som blir fälld av målvakten när han försöker ta sig förbi, Björn flyger rätt bra och ser ganska rolig ut i luften, det här ju iofs inte hemma här. Straff blir det iaf, och Björn väntar kyligt ut keepern Garcia och 1-0 till oss är skönt i det läget och det står sig till pausvilan.

Andra drar igång och vi har flyttat ner Björn till mitten från forward och lämnat parling Ensam på topp. Inget jag gillar, förlåt Janne, men jag gör inte det! :) Gusk äger mycket boll men utan att skapa de riktigt heta chanserna. Men så kommer kvitteringen. Den fåfänge hunken, Markus kvarneå får ett inkastmot sig och vänder enkelt bort en försvarare och sätter 1-1 från en snäv vinkel som Strömming är på men inte lyckas styra utanför! Efter målet är det lite böljande spel fram och tillbaka, bollarna vi skickar upp är helatiden centralt och vi får inte fast bollen uppe på offensiv planhalva fastän Pontus gör ett kanonjobb med att tampas med deras mittbackar. (Varav en av dom får sitt andra gula i slutet av matchen efter han blev arg på bollen) Sista tio minutrarna får vi dock lite tryck med en del fasta situationer, det närmaste vi kommer är att Kabba skjuter i stolpen. Men 1-1 står sig och återigen har GUSK visat sig vara ett svårt motstånd för oss.

Vet inte vad ni tycker, ni som tittade men jag tycker vi ska vara nöjda med ett kryss! Ev. bilder från matchen läggs ut på hemsidan!

/ #16

Kommentarer
Postat av: Gäst

Ja, ni får vara nöjda med kryss även om deras mål kom efter en billig vändning efter inkast. Ni fick tyvärr aldrig grepp om mittfältet där deras #7 och #13 regerade. Hjälpte inte med fem mittfältare heller. Det är bara att ta nya tag. Lycka till i nästa match!

2010-08-07 @ 08:59:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0